Hollands Glorie

echte steen

Prijs per ㎡
1 doos = 0.5 ㎡
€ 79,96
Houd rekening met 10% zaag/breuk verlies
Voorraad: Op voorraad
Verzendkosten vanaf: € 90,35
Voordelige sample

Bestel hier eenvoudig uw samplepakket.

Voordelige sample bestellen
Gegevens

Uit authentieke oude stenen gezaagd

Gezaagd uit echte oude, gebruikte antieke bakstenen van het type Hollands Glorie, met oude Nederlandse kleuren. Rood/oranje gemêleerd met zichtbare gebruikssporen, afkomstig uit sloop van gebouwen. Deze stenen zijn doordrenkt met karakter en geven je wand een unieke en nostalgische uitstraling. Een exclusieve steenstrip die veel wordt toegepast in woningen, winkels en horecagelegenheden, ideaal om een industriële wand te creëren. Vanwege hun zeldzaamheid en exclusieve karakter vallen deze antieke steenstrips in een hoger prijssegment, perfect voor de kenners onder ons!

Wild verband

Het plaatsen van deze oude stenen met hun grillige formaten vereist enige handigheid, aangezien niet alle stenen exact dezelfde afmetingen hebben. Het is belangrijk om de voegen niet te smal te maken om het verschil in afmetingen op te vangen. Bij je levering kan ook breuk aanwezig zijn, wat inherent is aan deze steensoort. We raden aan om elke rij met een andere maat te beginnen en daarbij gebroken steenstrips te gebruiken om breuk en verlies bij het zagen te minimaliseren. Gebruik ook gebroken steenstrips tussen de reguliere stenen om het verouderingseffect te versterken. Plaats de steenstrips in een zogenaamd 'wild verband'. We adviseren om de steenstrips niet met afstandhouders te plaatsen, maar om ze op het zicht rij voor rij te leggen en elke rij met een waterpas te controleren voordat je doorgaat naar de volgende. Het werken hiermee is geweldig!

Op de foto's zie je de resultaten zowel met witte als met grijze voegspecie. Je kunt deze voegspecie direct bestellen. Het is een goed idee om de voeg iets dieper te vullen, zodat de stenen visueel meer naar voren komen.

De steenstrips zijn vers gezaagd en ietwat vochtig. Na droging hebben ze de originele kleur. XL supersterke lijm wordt aangeraden bij deze steenstrips, vanwege het gewicht en de vochtigheid. Elke zending kan qua kleur lichtelijk afwijken. Het is een product afkomstig van sloop. Het verwerken vraagt wat extra aandacht, ze zijn niet maatvast. Je moet alle dozen openen, en de gehele zending goed mixen. Met regelmaat komen bij ons nieuwe zendingen van deze soort binnen. Je kunt vooraf een sample uit de meest recente voorraad bestellen.

Toepassing: Binnen en buiten.

Meer informatie
Meer informatie
Afmeting ca. 21 x 6.5 cm
Dikte 2
Aantal stuks per doos 30
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!